Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Επετειακόν ή μήπως επαιτειακόν;

   Μεγάλη μέρα αύριο!
   Λέτε για μια ακόμη φορά η ελληνική επανάσταση να εμπνευστεί από τη γαλλική;
   Με μπέρδεψαν και με παίδεψαν πολύ αυτές οι εκλογές. Πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες. 
   Δε μου έφτανε το τρίπτυχο Δεξιά Κέντρο Αριστερά παρά μπήκαν στο χορό και οι αριστεροί του κέντρου, οι κεντρώοι της δεξιάς, οι δεξιοί της αριστεράς, οι δεξιότεροι της δεξιάς και οι αριστερότεροι της αριστεράς.
   Και σαν το μαϊντανό ήρθαν να προστεθούν στα παραπάνω και οι οικολόγοι πράσινοι που δεν είναι ,λέει, και τόσο πράσινοι  αλλά κοκκινίζουν  λίγο... 
   Όλα τούτα για έναν κοινό πολιτικό νου σαν τον δικό μου, όχι ιδιαιτέρως ευφυή και δεν το λέω από μετριοφροσύνη, φαντάζουν αξεδιάλυτο κουβάρι.
   Όλο τον προηγούμενο καιρό προσπαθούσα να ενημερωθώ ψύχραιμα. Άλλο κουβάρι αυτό, για το κουβάρι της ενημέρωσης λέω. Τυχαίο που το πιο δημοφιλές άθλημα τελευταία στη χώρα μας είναι το πλέξιμο; Δε νομίζω!
  Οι γιαγιάδες και οι παππούδες φοβούνται μη χάσουν τη σύνταξη (δε λέω πως είναι λίγο ).Οσονούπω έρχεται η ώρα που θα συντηρείτε  κι εσείς τις φαρμακευτικές εταιρείες γι' αυτό αν δεν ανήκετε στην ταλαίπωρη τάξη των συνταξιούχων, μην εκφέρετε άποψη. Κρύψτε τους απλά τις ταυτότητες ή αλλάξτε την ημερομηνία στο ημερολόγιο με τον άγιο της εκάστοτε ενορίας .
  Κάποιοι πάλι φοβούνται μη μαγαριστεί η φυλή από το ξένο αίμα κι έχουν στήσει ήδη τις κρεμάλες, μόνο που δε θα ΄ναι για τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενούς τους αλλά για τους μετανάστες σαν να 'ναι αυτοί η πηγή όλων των δεινών μας!
  Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας δελεάσει τάζοντας ασφάλιση σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ω, mes pauvres petits amours  μας καλόμαθαν με το παντεσπάνι και τώρα μας πετάνε τα ξεροκόμματα ...
   Η ΝΔ έχει έτοιμα τα σαμάρια για τις τρυφηλές μας πλάτες. Μη μας καβαλάνε τ' αφεντικά ξεσαμάρωτους και πονάνε τα προνομιούχα αχαμνά τους...
   Το ΚΚΕ  κρατά τον εκλεκτό λαό του ανέγγιχτο σαν ινδική κάστα και αρνείται να συνεργαστεί με οποιονδήποτε. Βολικό, δε νομίζετε; Είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις τους άλλους από το να σε κρίνουν αυτοί.
   Αθάνατη ελληνική ψυχή!
Τώρα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ένα, εμείς σπάμε σε εκατό κομμάτια. Και να πεις πως δε μας τα 'λεγε ο μπαρμπα Γιάννης! Αν ήταν εδώ σήμερα πάλι τα ίδια θα 'λεγε, πως πρέπει να πάμε από το "εγώ " στο "εμείς".
Βέβαια  ήταν κι ο Θοδωράκης που έλεγε πως ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή του για τη σωτηρία της πατρίδας. Ας ελπίσουμε να τηρήσει τη συμφωνία, ο πανάγαθος. Αν και, μεταξύ μας τώρα, δεν είμαι και τόσο σίγουρη κατά πόσο την τήρησε και την πρώτη φορά. Μας έσωσε τελικά ή μας υποθήκευσε;
  Ας ψηφίσουμε για τα παιδιά μας αυτή τη φορά, για τους αυριανούς μετανάστες.
Ας φτύσουμε την καραμέλα του ένδοξου παρελθόντος και ας προσπαθήσουμε να  διασώσουμε ό, τι απομένει από το μέλλον τους.
Τόσα χρόνια μετά και θα μπορούσαμε να κατέβουμε στην αρένα με τα ίδια συνθήματα: "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", " fraternite, egalite, liberte".
  
Καλό βόλι, αδέρφια
Viv la revolution!


Υ.Γ Μη με ρωτήσετε, mon amours, τι θα ψηφίσω. Αυτό είναι ευαίσθητο, προσωπικό δεδομένο. Άλλωστε εγώ δεν έχω παιδιά!


Με το συμπάθειο είθε τον ανήσυχο ύπνο μας σήμερα να στοιχειώσουν λαιμητόμοι αστραφτερές και λάμες ακονισμένες. 


Καλή σας νύχτα!














    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου